Zandkastelencoach

Het Zandkastelenprogramma® is ontwikkeld voor kinderen met gescheiden ouders. Dit programma onderscheidt zich van het overige aanbod voor scheidingskinderen in Nederland, doordat het een kort en preventief programma is. Het Zandkastelenprogramma® is bewezen effectief, wordt erkend door het Nederlands Jeugd Instituut (NJI) en wordt in de VS standaard door kinderen van ouders die in scheiding liggen doorlopen.

In een scheidingsperiode of de periode die daarop volgt, gevuld met onzekerheden, draagt het Zandkastelenprogramma® voor kinderen én hun ouders bij aan het voorkomen/verminderen van problemen voortvloeiend uit de scheiding en aan het op gang brengen van de verwerking van de scheiding.
In een op de verschillende leeftijdscategorieën afgestemd dagdeel ondersteunt het Zandkastelenprogramma® kinderen en jongeren om met de scheidingsperiode om te gaan. Ouders krijgen schriftelijke en mondelinge informatie over hoe zij hun kinderen kunnen begeleiden in/na de scheidingsperiode.

Leeftijdsgroepen

Verschillende leeftijden vragen om verschillende onderwerpen en verschillende werkvormen. Daarom streeft De Razende Bol ernaar om het aanbod altijd in te delen in bij elkaar passende leeftijdsgroepen.
Het onderdeel dat in iedere groep gelijk is, is het laatste half uur waar ouders naar de presentatie komen luisteren. Deze presentatie wordt gegeven vanuit de groep en niet vanuit het individu, dit zorgt voor een veilig gevoel wanneer de groep aan de ouders laat zien wat er is besproken en is gemaakt.

Aanwezigheid

Deelname aan dit programma betekent dus voor de ouders dat zij gezamenlijk bij de presentatie aanwezig zijn, hun eigen gevoelens parkeren en handelen in het belang van hun kind(eren). Het harde werken van uw kind zou volledig te niet worden gedaan, als (één van de) ouders niet aanwezig (is) zijn tijdens de presentatie. Door samen aanwezig te zijn, geeft u het kind indirect toestemming om moeilijke gevoelens voorvloeiend uit de scheiding te mogen ervaren. U erkent aan uw kind dat gevoelens en gevolgen rondom een scheiding moeilijk zijn.
De duur van dit programma is slechts één dagdeel en kost € 85,00 per kind. Indien er meerdere kinderen uit één gezin op dezelfde datum worden aangemeld is er korting mogelijk, vraag naar de mogelijkheden!

U, als ouder, kunt hier het verschil maken!

Aanmelden

Aanmelden kan door te bellen met 06 – 13 14 43 02 of een e-mail te sturen naar doornbos@camelotmediation.nl.